Hoeveel mensen kunnen er per m2 in een feesttent of partytent?

20 juni 2014

Bij het huren van een partytent blijft het altijd de vraag hoeveel mensen er in kunnen per vierkante meter. Een feest voor meer dan 100 mensen heeft een flinke tent nodig die minstens 8 meter lang en 8 meter breed is. Een feest voor 15 personen heeft genoeg aan een tent van 3 meter lang en 3 meter breed. Het is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur hoeveel ruimte u per persoon wilt rekenen. Er zitten nogal wat gradaties tussen “sardientjes in een blik” en “kunnen we ballroom dansen”.

We geven hieronder een richtlijn voor welke ruimte u dient te reserveren voor uw gasten:

Bij een vergadering:

  • Theateropstelling 0,5 m2 per persoon.
  • Cabaretopstelling: 1 m2 per persoon.
  • Schoolopstelling: 1,5 m2 per persoon.
  • U-vorm opstelling: 1m2 per persoon
  • Carréopstelling: 1,5 m2 per persoon

Bij een feest:

– Receptie: 1 m2 per persoon.
– Feest met buffet: 1,5 m2 per persoon.
– Zittend diner: 1,5 tot 2 m2 per persoon.
– Eetbuffet uitgiftepunt: 1 per 50 personen.
– Drank uitgiftepunt: 1 per 100 personen.

Meubilair in een partytent

Natuurlijk is het feest niet compleet zonder tafels en stoelen. Verder is een minikoelkast of een bierkoeler ook handig. Als het buiten fris is dan kan een vorm van verwarming niet ontbreken. Speciaal voor de partytent zijn er heaters en heteluchtkanonnen.  Dit neemt allemaal extra ruimte in beslag.  Voor feesten met een gala thema is een rode loper die naar de ingang van de tent leidt leuk. De feestgangers zullen dan met elkaar op de foto willen omdat het er bij hoort. Maak er dus een gedenkwaardige middag of avond van.

 

Feestverlichting en andere elektronica

Feestverlichting is er in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan discolampen, slingers met gekleurde ledlampen of lampen in de vorm van lampionnen. Hoe uitbundiger hoe beter. De verlichting is een belangrijk onderdeel van de sfeer. Of er nu 15 of 100 mensen in de partytent zitten, is het vaak wel de bedoeling dat ze gaan meebewegen op de maat van de muziek . Voor die muziek is er trouwens een geluidsinstallatie nodig. De charme van een partytent is juist dat iedereen knus dicht op elkaar zit. U zit in ieder geval overdekt voor het geval het gaat regenen. En voor wanneer de zon schijnt zijn er de plastic ramen. De tenten zijn erg multifunctioneel. Het is alleen niet handig om te krap te gaan rekenen. Zeker in verband met meubilair en andere zaken die u in de tent kwijt gaat willen is het dus zaak dat u de ruimte die deze innemen verrekent met het aantal mensen dat u een dak boven hun hoofd wilt bieden.