5 tips bij het opzetten van je partytent!

07 april 2015

Sommige mensen hebben echt een hekel aan het opzetten van partytenten en anderen doen het puur omdat het moet. Maar partytenten zijn onze passie en daarom willen we graag de mensen die partytenten nodig hebben maar niet zo leuk vinden, een handje helpen. Wij geven jouw tips voor het opzetten van de door jou gekochte of gehuurde partytent!

Lees de gebruiksaanwijzing

Ja mannen, wij gaan graag aan de slag in de plaats van eerst een suf boekje lezen. Vergis je toch niet in de tegenvallers als je niet gelezen hebt. Vooraf inlezen, al heb je er maar een paar minuten doorheen gebladderd, maakt dat je de tent beter kan visualiseren. Verder is het een goeie eerste check of de tent compleet is wat ons bij de volgende tip brengt.

Check of de tent compleet is

Gebruik de gebruiksaanwijzing gelijk even als checklist of je tent compleet is. Je wilt niet met 5 man met stokken in je handen staan en er achter komen dat er één paal ontbreekt. Nu is een paal redelijk essentieel. Verbindingstukken ook, elastiekjes om je tent vast te maken bijvoorbeeld iets minder. Kijk of hij compleet is, zo niet ga terug naar de verhuurder. Wij willen bijvoorbeeld dat u optimaal en veilig kunt genieten, dan zorgen we daar ook voor!

Stabiele ondergrond

Het klinkt voor de hand liggend. Maar zorg voor een stabiele ondergrond. Je wilt dat je tent stevig staat en dit begint bij een stabiele ondergrond. Denk aan een grasmat, steen of grind.

Draai je tent in positie

Als je het frame hebt staan en de tent er overheen hebt geslagen. Zorg dan dat je tent eerst goed in positie brengt voordat je hem vast maakt aan de grond. Bepaal waar de wanden van de tent gaan komen al wil je die gebruiken. Je voorkomt hiermee dat er niet onverwachts nog 1 poot voor je bijkeuken deur staat. Dit scheelt fouten en dus tijd.

Zorg ervoor dat je tent vast staat

Zorg ervoor dat je tent vast staat. Met haringen in het grind/gras of simpel wel wat scheerlijnen die er meestal bijgeleverd zitten. De meeste mensen huren een tent als er wat regen op komst is, logisch. Maar regen gaat soms ook wel eens gepaard met wat wind en als je tent dan niet stabiel en vast staat, ben je hem binnen de kortste keren kwijt.

En als laatste tip: vele handen maken licht werk. Zet hem even met zijn allen op. In je eentje is het sowieso onbegonnen werk! Dit scheelt je tijd én een hoop frustratie!