Met Partytentverhuur Nederland wordt uw burendag 2014 gegarandeerd een succes!

A.s. zaterdag 27 september 2014 is het weer zover;  Nationale burendag.
De burendag is ervoor bedoeld om met elkaar de buurt op te knappen en gezelliger te maken. Vaak wordt de dag afgesloten met een gezellige BBQ en of feestje i.c.m. een partytent. De burendag bestaat pas sinds 2006, maar is een zeer goed initiatief en wordt daarom ook door veel mensen erg gewaardeerd. Doe jij ook mee?

Het ontstaan van de burendag

De burendag zoals we die tegenwoordig kennen hebben we te danken aan Douwe Egberts. Douwe Egberts heeft dit initiatief opgezet om de mensen in Nederland dichter bij elkaar te brengen en dan voornamelijk buren. Want uit recente onderzoeken blijkt dat veel mensen amper weten wie er naast hun woont, te gek voor woorden eigenlijk toch? De burendag is er daarom voor bedoeld de buurt dichter bij elkaar te brengen. Want Nederland is een heel gezellig land, maar helaas weten veel mensen dat nog niet. Dus op deze manier probeert Douwe Egberts vanaf 2006 om meer gezelligheid in de buurten te creëren. In 2008 is het Oranje Fonds medeorganisator geworden van de Burendag en Douwe Egberts te hulp geschoten om de burendag een nog groter succes te maken.

Wat gebeurt er op de burendag?

Wat er op de burendag aan activiteiten gepland wordt is geheel aan de buurt zelf. Sommige kiezen ervoor om een groot buurtfeest te geven en anderen kiezen ervoor om met elkaar de buurt op te knappen, zoals bijvoorbeeld dat lelijke plantsoen waar jullie al jaren tegenaan kijken. Een burendag zorgt ervoor dat de buurt er mooier en natuurlijk véél gezelliger op wordt! En dit zien Douwe Egberts en het Oranje Fonds graag, daarom is het voor de burendag mogelijk om een geldaanvraag te doen tot maximaal €500 voor jullie geplande activiteit. Er is wel een beperkt budget dus niet alle aanvragen kunnen gerealiseerd worden, maar wel heel veel!

27 september burendag

De burendag wordt elk jaar gehouden op de vierde zaterdag van september. Dat valt dit jaar dus op 27 september. Degene die nu nog wat willen organiseren moeten er dus wel mee opschieten! Besluit je toch nog dit jaar een leuke buurt-BBQ te geven? Dan heb je hier natuurlijk een mooie ruime partytent en wat statafels bij nodig! En dan ben je bij Partytentverhuur-Nederland nog ruim op tijd! Maar je kan er ook voor kiezen om het volgend jaar in te plannen, dan heb je iets meer tijd om het te organiseren. Zorg er dan voor dat je vóór 26 september alles geregeld hebt, want in 2015 valt de Burendag namelijk op 26 september!

Hebben jullie nog partytenten, statafels of feestverlichting nodig voor de buurt-BBQ? Dan kun je uiteraard terecht bij een van de vestigingen van Partytentverhuur in Nederland.  Kijk eens op onze homepage voor een overzicht van al onze vestigingen.|

Bijvoorbeeld: www.partytentverhuur-eindhoven.nl of www.partytentverhuur-denhaag.nl