A'j Twents könt proat'n, mu'j 't um mie nich loat'n

We worden bij Partytentverhuur regelmatig gebeld vanuit het hele land, en krijgen zo steeds de meest vreemde verzoeken en benamingen te horen. Dit was voor ons de reden hier eens een leuk verhaal van te maken met een aantal weetjes. Wie weet kun jij ons lijstje van “vreemde” benamingen verder uitbreiden, we zijn zeer benieuwd!

Vandaag nog werden wij gebeld met het verzoek vanuit het Oosten van het land om een statafel. Althans daar kwamen wij pas later achter, want een Proattafel werd het genoemd. Elke dag vermaken wij ons met de leuke gebeurtenissen en leren we er weer wat bij!

Zo weten wij inmiddels dat we bij statafel, hangtafels, staantafels en soms zelfs praattafels (of zoals ze in Twente blijkbaar zeggen Proattafels) dus moeten denken aan een statafel zoals hoe wij die verhuren. Maar wij passen ons maar al te graag aan voor een ieder die ons online of telefonisch benaderd en wij worden er alleen maar blij van als we het woord in nieuwe dialecten voorbij horen komen!

Eigenlijk zijn we zelfs wel een beetje benieuwd wat de springkussens, die wij tegenwoordig ook verhuren via partytentverhuur Eindhoven en Rotterdam, voor woorden gaan opleveren die voor ons nog onbekend zijn. Ook noemenswaardig zijn de popcornmachines, suikerspinmachines, Abraham en Sarah die wij via onze website voor verhuur aanbieden.

Nogmaals, ook het zuiden van het land helpen we graag aan een spriengkusse (springkussen natuurlijk). Trouwens om terug te komen op de titel van deze tekst, als je Twents kan praten moet je het om mij niet laten, maar daar was je inmiddels vast wel achter mocht je het niet direct geweten hebben.